Golfi

Yhdeksäntoista vuotta vanha kenttä tarjoaa koko kierroksen täydeltä kauniita näkymiä. Kentä on hyvin hoidettu ja rauhallinen. Niitvälja on hyvin tasapainoinen kenttä. Par 3 väylista kolme on melko pitkiä ja yksi lyhyempi. Kenttää tarjoaa haastavia par 4 väyliä (reiät 3,7,14) – näillä väylillä pelaaja voi olla erittäin tyytyväinen par tulokseen, vaikka ainahan birdiä kannattaa yrittää.

Par 5 väylillä, erityisesti reillä 4 ja 9, kannaattaa yrittää birdiä. Niitvälja tunnetaan sen uudesta reiästä 15 – kaunis väylä päättyy vihreään saarekkeeseen, jota kustutaan ‘itkusaareksi’. Ammattilaisetkin ovat tyytyväisiä par-tulokseen tällä kuuluisalla reiällä. Katso myös Väyläesittely

Kolme peliä vaikeuttavaa tekijää Niitväljassa pelatessa ovat tuuli, puut ja vesi. Koska kenttä sijaitsee meren läheisyydessä, tuulet aiheuttavat pelaajille päänsärkyä. Ensimmäisen kolmen tuulisen reiän jälkeen pelaajalla on edessä metsää. Metsän keskellä ongelmana ei ole tuuli vaan kapeat väylät.

Kentällä on myös paljon vesiesteitä. Koko 18-reiän kierroksella on vain kolme reikää jolla ei joudu veden kanssa tekemisiin. Purot ja lammet kulkevat joko väylän suuntaisesti tai inhottavasti niiden poikki viistosti. Greenit vaikuttavat ensisilmäyksellä tasaisilta, mutta putatessa huomaa niiden vähäisen mutta hankalan kaltevuuden.  Jos pelaa suunnitelmallisesti ja maltillisesti, ei tarvitse kantaa montaa palloa mukanaan.

Koska Niitvälja oli 1990-luvulla Baltian ainoa 18 reiän golfkenttä, siitä on tullut Virossa golfin synonyymi ja paikkaa kutsutaankin virolaisen golfin kodiksi.

Niitväljan golfkenttä avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1993, jolloin siellä oli yhdeksän reikää ja laaja valikoima harjoittelumahdollisuuksia. 18 reiän kenttä, jonka suunnitteli ruotsalainen Åke Persson, avattiin vuonna 1994.

Ensimmäisellä kentällä oli park course -reikien ja inland links reikien yhdistelmä, mutta vuonna 2006 rakennettiin englantilaisen golfarkkitehdin Peter Chamberlinen avustuksella viisi uutta reikää ja koko kenttä muutettiin park course -tyyppiseksi. Myös vesiesteitä lisättiin, joten nykyään Niitväljaa luonnehtivat pelitaitoa koettelevat reiät ja kauniiden lampien runsaus. Kenttä on kuin todellinen puisto. Signature-reikä (par 5) kulkee vesiestettä myöten ja päättyy saariviheriöön.

Niitvälja tarjoaa haastetta eri-ikäisille ja -taitoisille pelaajille. Vaikka rata ei voi kerskailla suurilla korkeuseroilla, sen loivasti kalteva maasto, lukuisat vesiesteet ja tiheän metsän reunustamat väylät tekevät pelistä jännittävän ja vaativat tarkkaa pelistrategiaa. Peli tulee suunnitella hyvin golfaajan tason mukaan, koska muutoin joutuu uhraamaan pallonsa Vedenhaltijalle tai tekemään ylimääräisen lyönnin. Pelaaminen kentällämme on nautinnollista, koska koko alue on niitetty, mikä helpottaa pallojen löytämistä.

Niitvälja on ylpeä suuresta harjoittelumahdollisuuksien määrästään: harjoittelualue koostuu kolmesta puttiviheriöstä, kahdesta chippiviheriöstä ja kahdesta pitchiviheriöstä, 30-paikkaisesta harjoituskentästä, uudesta katetusta harjoituskentästä ja yhdeksän reiän luonnollisesta minigolfradasta.

Nykyinen klubirakennus avattiin vuonna 2001, ja sen on suunnitellut virolainen arkkitehti Mai Šein.

 

Golfpaketit

 

Golfin pelipaketit Niitväljalla

Golfpaketteja, joissa on majoitusvaihtoehtoja standardihuoneessa, buffetaamiainen, 18-reikäinen green fee Niitväljan golfkentällä, pääsy kylpylään sekä ilmainen pysäköinti.

LUE LISÄÄ

110 € HINTA ALKAEN