Fokuksessa kestävyys

Fokuksessa kestävyys

Kestävän tulevaisuuden edellytyksenä on kestävämpi kehitys jo tänään Hestia Hotel Jugendissa voit toimia vastuuntuntoisemmin, olkoon kyseessä jätteiden lajittelu, tietoinen ruoan nauttiminen tai yksinkertaisesti älykkäämpi toiminta hotellihuoneessa. Olemme käyneet kaikki nämä toiminnat huolellisesti läpi, jotta kestävämmät ratkaisut kuuluisivat normaaliin arkipäivään. Myös sinun valintasi ja toimintasi vaikuttaa siihen oleellisesti.

Focus Hestia-merkki merkitsee tietoa ja konsteja, joiden avulla on mahdollista tehdä hotellivieraana ympäristöystävällisempiä ratkaisuja

Jätteiden lajittelu

Hestia Hotel Jugendin käytävillä voit huomata pieniä lajitteluastioita. Oma astia on tarkoitettu pakkauksille, paperille ja pahville, bio- ja sekajätteille. Varaudu siihen, että käytävällä oleva lajitteluastia korvaa hotellihuoneen roskalaatikon. Heitä jätteesi siihen. Vie käytetyt paristot tai vaaralliset jätteet keräyspisteeseen.

Päiväsiivous

Teemme hotellihuoneen päiväsiivouksen vain silloin, kun sitä tarvitset. Mikäli haluat päiväsiivousta, ripusta ovenkahvaan siivouskyltti kello 12.00 mennessä. Näin vältämme veden tuhlausta ja saastuttamista sekä pyyhkeiden ylimääräistä käsittelyä.

Kertakäyttötuotteet

Olemme luopuneet pienistä kertakäyttöpakkauksista ja aamutossuista hotellihuoneissamme välttääksemme ylikulutusta. Suosittelemme ottamaan tossut kotoa mukaan. Jos niitä kuitenkin tarvitset, ei ole syytä huoleen. Voit kysyä hotellitarvikkeita vastaanotosta. Näin käytämme tavaroita vain silloin, kun niitä tarvitsemme.

Viisas ruokailu

Ruoan kasvatuksen ja tuotannon vaikutus planeettaamme on valtava – kasvihuonekaasut, ylimääräinen vedenkulutus, biologisen monimuotoisuuden vähäneminen. Ruoan tuhlaaminen vain syventää tätä ongelmaa. Vähentämällä ruoan hävikkiä otamme ison askeleen kestävän toiminnan suuntaan. Vaikka tuloksia saadaan ajan mittaan, ei kannattaisi pientenkin tottumusten vaikutusta aliarvioida. Seisovassa pöydässä keskity siihen, että otat lautasellesi vain sellaisen ruokamäärän, jonka pystyt kerrallaan syömään. Ruokaa voi aina ottaa lisää. Me pidämme huolta siitä, että valikoimassamme on aina parhaista raaka-aineista valmistetut ruoat.

Jatkuvuuden konsteja

Myös hotellihuoneessa voit käyttää pieniä konsteja, jotka auttavat toimimaan kestävämmin. Hanasta tulee puhdasta juomavettä. Käytä sitä pulloveden sijasta. Sulje hana hampaiden pesun ajaksi. Huoneesta poistuessa sammuta valot ja sulje ikkunat. Nämä ovat pieniä asioita, mutta niiden vaikutus on huomattava.